Je bent een actieve deelnemer van Stichting Pensioenfonds Koninklijke Cosun als je op dit moment in dienst bent van een van de aangesloten ondernemingen en deelneemt aan de pensioenregeling. De aangesloten ondernemingen zijn: Coöperatie Koninklijke Cosun U.A. (waaronder: Cosun Beet Company, Cosun R&D, Shared Service Center ICT en Hoofdkantoor Cosun), Sensus B.V., Limako B.V., Cosun Holding B.V., Stichting IRS en Kenniscentrum voeding & suiker.

In het Pensioen 1-2-3 op deze website kun je zien wat je krijgt binnen de pensioenregeling. Laag 1 geeft je heel snel een overzicht van de hoofdzaken. Laag 2 geeft je per onderwerp meer details en soms ook rekenvoorbeelden. Laag 3 geeft je toegang tot documenten zoals het pensioenreglement, waarin je alle details over de pensioenregeling kunt vinden. Binnen Pensioenfonds Cosun zijn per 1 januari 2014 alle bestaande pensioenregelingen samengevoegd tot één. Ben je al lang in dienst, dan kan het zijn dat er voor jou bepaalde overgangsregelingen gelden. Die staan omschreven in artikel 33 van het pensioenreglement.

Eén keer per jaar krijg je van het fonds een pensioenoverzicht over jouw opgebouwde pensioenaanspraken. Een paar keer per jaar ontvang je ons pensioenbulletin Van NU naar LATER. Verder kun je op deze site veel informatie vinden over je pensioen, over keuzemogelijkheden die je hebt, over momenten in je leven en loopbaan waarop het belangrijk is te kijken naar je pensioen, een kort verslag van de onderwerpen die zijn besproken in bestuursvergaderingen en de maandelijkse financiële positie van het fonds.

Je pensioen is belangrijk en jouw aandacht waard. Weet hoe je pensioen ervoor staat en of dit voldoet aan jouw eisen en wensen. Een belangrijke website is  www.mijnpensioenoverzicht.nl. Daar vind je een overzicht van je opgebouwde pensioen bij al je werkgevers en ook de AOW. Je hebt je DigiD nodig om te kunnen inloggen. Heb je die nog niet, dan kun je die aanvragen via de site www.digid.nl

Heb je vragen over je pensioen? Neem dan contact op met het Appel Pensioenuitvoering B.V. Onder de knop Contact op de homepage vind je de contactgegevens.