Ben je een hands-on pensioenfondsbestuurder en door opleiding en werkervaring deskundig op het vlak van actuariële zaken en risicomanagement? Spreekt ook de rol van secretaris je aan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Wij bieden en vragen een actieve rol met toegevoegde waarde in een goedlopend paritair samengesteld bestuur. Er is behoefte aan een deskundig bestuurder die tevens binnen het bestuur de rol van secretaris uitoefent en samen met de voorzitter het dagelijks bestuur vormt. Je draait je hand er niet voor om, zelf een beleidsnotitie te schrijven voor het bestuur of een adviesaanvraag voor het VO.

Wat breng jij mee?
• Een academisch werk- en denkniveau
• Ruime ervaring in de pensioensector
• Minimaal 10 jaar ervaring in actuariaat; je bent bijvoorbeeld actief geweest als adviserend actuaris en deskundig op het gebied van het risicomanagement (geschiktheidsniveau B+ voor deze aandachtsgebieden; op de overige gebieden minimaal niveau A)
• Sterk in oordeelsvorming èn resultaatgericht
• Goede communicatieve en sociale vaardigheden
• De ambitie om van toegevoegde waarde te zijn in een team, ook door zaken zelf aan te pakken
• Een beschikbaarheid van 0,3 FTE voor het Fonds
• Een gezonde werklust en drive

Waar ga je aan de slag?
Je gaat aan het werk voor de Stichting Pensioenfonds Koninklijke Cosun (Pensioenfonds Cosun), een OPF dat een middelloonregeling uitvoert voor een aantal bedrijven binnen Royal Cosun, een agrarisch-industrieel concern dat zijn zetel heeft in Breda en waarvan o.a. Cosun Beet Company en Aviko deel uitmaken. Het Fonds beheert een vermogen van circa 1 miljard euro. Royal Cosun beschikt over een klein eigen bestuursbureau, dat het bestuur, de commissies en de overige organen ondersteunt. Het Fonds kent een 6-koppig bestuur, bestaande uit 4 paritaire vertegenwoordigers, aangevuld met twee onafhankelijke, externe bestuurders. De beleidsdekkingsgraad van het Fonds ligt net onder de 130%.

Beloning
Pensioenfonds Cosun kent een marktconforme beloning, bestaande uit een vast honorarium, een vacatievergoeding per vergadering en vergoeding van reiskosten.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over onze bestuursfunctie kun je contact opnemen met Wilfert van Veldhoven, voorzitter van het bestuur, telefoonnummer +31765303420. Hier tref je het functieprofiel aan. Richt je schriftelijke sollicitatie uiterlijk op 13 oktober 2023 aan Wilfert van Veldhoven, voorzitter van het bestuur. Voor het digitaal toezenden van uw sollicitatie klik hier.